zaterdag 28 april 2012

Waarom 4 en 5 mei zo belangrijk zijn

Volgende week vrijdag is het 4 mei. De dag waarop we om 20.00 uur allemaal 2 minuten stilstaan bij onze eigen herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Een dringend verzoek aan alle organiserende comités, laat 4 en 5 mei voorbehouden blijven aan de gruwelijke en mooie momenten die Nederland tussen 1940 en 1945 heeft doorgemaakt.

Van God in de coalitie tot Nar in de oppositie

Anderhalf jaar lang heeft de politiek zich rondom de Grote Blonde Leider afgespeeld. Hij kon geen twitterbericht plaatsen of de mainstream media waren volslagen van slag. Extra journalisten werden opgetrommeld en verloven ingetrokken. Iedereen wilde er getuige van zijn op welke manier Wilders nou weer aan het polariseren was. En welke zielige minderheid er nu weer de gordijnen in werden gejaagd. En je hoeft het woord ´moslim´ maar te laten vallen of de NOS wist niet hoe snel ze de oppositie aan tafel moesten krijgen om huilie huilie te doen. Want zo zielig. En onbeschoft.

We gaan beginnen

Binnenkort gaan we enthousiast onze hersenspinsels met u delen. Vanzelfsprekend staat het u vrij kritiek te leveren, ervan te kotsen of nooit meer terug te komen. Bij De Bataafse Republiek doen we niet aan censuur.